Volledig scherm
Karpers worden uitgezet in Rhederlaag. © Theo Kock

250 karpers uitgezet in Rhederlaag (video)

GIESBEEK/LATHUM - Hengelsport Federatie Midden Nederland heeft zaterdag 250 schub- en spiegelkarpers uitgezet in recreatieplas Rhederlaag. Het uitzetten van karpers gebeurde voor het eerst in 2014.

De Hengelsport Federatie wil tot en met 2020 om de twee jaar zo'n 250 karpers uitzetten in de plas. Zo moet de Rhederlaag interessant blijven voor sportvissers.

Groei
Sjaak Koppers, voorzitter Hengelsport Federatie: "Na twee jaar is duidelijk te merken dat het aantal karpers gestaag is gegroeid. Van een enorme explosie is geen sprake. De voortplanting van karpers in Nederland blijft lastig. In ons klimaat zijn zeer veel schommelingen waardoor het in verschillende stadia van de ontwikkeling van het eitje tot vis mis kan gaan. We zijn blij te zien dat het hier lijkt aan te slaan."

Vangsten
Recreatieplas Rhederlaag heeft een oppervlakte van 350 hectare. Voor Leisurelands, eigenaar van het gebied, is het van belang dat Rhederlaag aantrekkelijk blijft voor recreanten; ook voor vissers. Het uitzetten van vissen met tot de verbeelding sprekende afmetingen vergroot de beleving voor vissers. De federatie hoopt dat de uitzetting tot betere vangsten leidt.

Lees het complete verhaal over de karpers in De Gelderlander van maandag 28 november, editie Liemers, of bekijk de e-paper.

Volledig scherm
Hengelsport Federatie Miden Nederland zette karpers uit.
Volledig scherm
Foto's: via Leisurelands
Op zaterdagmiddag 26 november werden er ongeveer 250 karpers uitgezet in recreatieplas de Rhederlaag.

Liemers