Volledig scherm
© Arie Kievit

28 inwoners van de Liemers opgenomen in ziekenhuis vanwege corona; Zevenaar koploper

ZEVENAAR - Op dit moment worden 28 inwoners van de Liemers in het ziekenhuis verpleegd vanwege coronaklachten. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Zevenaar is met 16 inwoners het zwaarst getroffen.

De rijksdienst vindt het kijken naar ziekenhuisopnames een betere en eerlijker vergelijking dan het noemen van de geregistreerde besmettingen.Het aantal geregistreerde coronapatiënten zegt niet alles over de hoeveelheid besmettingen.

Het gaat alleen om mensen die een test hebben gedaan en bij wie het virus is geconstateerd. Lang niet iedereen met klachten wordt getest. Maandag werd bekend dat er 49 inwoners van de Liemers het virus geregistreerd onder de leden hebben. 

Relatief veel

Vergeleken met een vergelijkbare buurregio als de Achterhoek heeft de Liemers relatief veel ziekenhuisgevallen. In de Achterhoek zijn 19 mensen opgenomen met coronaklachten, deels overlappend in Montferland en Doesburg. Koploper is dus Zevenaar met 16 inwoners in het ziekenhuis. Verder zijn 4 Duivenaren, 3 Doesburgers, 3 inwoners van Montferland en 2 Westervoorters opgenomen in het ziekenhuis. 

Liemers