Volledig scherm
Aandacht voor de sprookjesvoorstelling op de Martinusschool. Foto: Bart Harmsen

400 bezoekers voor reünie St. Martinusschool in Zevenaar

ZEVENAAR - Voor de reünie van brede school St. Martinus in Zevenaar, aanstaande vrijdag, worden 400 belangstellenden verwacht.

De reünie wordt gehouden ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de school. De schoolweek staat in het teken van sprookjes en muziek. Maandagochtend begon de viering van het jubileum van de school aan de Martinusweg met een sprookjesvoorstelling.

KiKa
De brede school, die momenteel 160 leerlingen telt, zamelt tegelijkertijd geld in voor KiKa. Oud-leerling Theet van Aalst (51) uit Loo, eigenaar van stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar, laat 100 liter bokbier vloeien in de tent die op het schoolplein wordt gezet. Behalve KiKa gaat een deel van de opbrengst naar schoolinstrumenten.

Sponsorloop
Dinsdagmiddag is er een sponsorloop. Bezoekers van de reünie kunnen vrijdag vanaf 9 euro een maaltijd nuttigen bij Wittenburg een deel naar KiKa gaat.

Brede school St. Martinus is sinds 2011 gevestigd in een nieuw gebouw. Behalve de basisschool zijn daar onder meer de peuterspeelzaal en kinderopvang ELMO gehuisvest.

Meer over 60 jaar Martinusschool in de papieren Gelderlander van dinsdag editie Liemers of via onze e-paper.

Liemers