Archieffoto: de huisartsenpost van Onze Huisartsen in Arnhem-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: de huisartsenpost van Onze Huisartsen in Arnhem-Zuid. © Erik van 't Hullenaar

44 minuten in wacht bij huisartsenpost is ‘pertinente onzin’, maar op zaterdag is er wel een flinke rij

ZEVENAAR/ ARNHEM - De telefoon staat vaak roodgloeiend bij huisartsenposten in Zevenaar, Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. Door de vele bellers lopen - vooral op zaterdag - de wachttijden flink op, tot meer dan een kwartier.

5 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Uit de reacties hieronder lees ik ofwel voorvallen waar het "vervelend" is om iets langer te moeten wachten, maar niet schadelijk. Ofwel voorvallen waar de beller sowieso rechtstreeks contact met de eerste hulp in plaats van de huisarts op had moeten nemen.
 • Catly Bakker

  2 maanden geleden
  Ik begrijp dat de werkdruk hoog is en dat ze er niet voor kiezen om mensen zo lang te laten wachten. Maar toen ons dochtertje (toen 3) het vorig jaar heel benauwd had en kortademig was en ik ± 40 minuten in de wacht stond dacht ik bij mijzelf dat ik beter 112 had kunnen bellen. We konden snel terecht bij de hap op rijnstate en bijna geen andere mensen in de wachtruimte (ik verwachtte een volle na de wachttijd aan de telefoon). Ze bleek longontsteking te hebben.
 • Maikel van Verseveld

  2 maanden geleden
  In de zomer dochter van de schommel gevallen. Wachttijd 48 minuten.
 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  2 keer minstens een half uur. En dan zeg je dat je bloeddruk veel te hoog is, mag je niet eens langskomen voor een geijkte meting, want te druk. Waar betaal ik dan zorgkosten voor ? Ik kreeg beide keren niet het idee dat ze er voor de patient zaten, maar meer om het zelf niet al te druk te hebben.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  klopt gisteren gebeld ivm covid klachten. Ik heb 25 minuten moeten wachten om iemand aan de lijn te krijgen.