Jonkheer met Joyce van Katwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonkheer met Joyce van Katwijk. © Jan Ruland van den Brink

47 jaar ploeteren voor idealen van de jonkheer, Joyce is er nooit mee gestopt

ZEVENAAR - Woensdag is het honderd jaar geleden dat jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer werd geboren. Hij kweekte én verkocht als een van de eersten bewust onbespoten groenten. En vocht voor behoud van zijn landgoed.

3 reacties

 • Peter

  3 jaar geleden
  Jouw standpunt is al meer dan 75 jaar het standpunt van de gemeente Zevenaar, dus voor verkeerd "nostalgisch geneuzel" moet je bij jezelf zijn, Tegenlicht! 
 • Tegenlicht

  3 jaar geleden
  Ik zie niet goed in hoe je de biologische functie in stand wilt houden Peter, regel jij de vrijwilligers? De plek waar de huizen komen stonden de fabriekshallen, dus dat gaat niet echt ten koste van het landgoed. Er zijn nu eenmaal veel mensen die een huis zoeken. Peter, jou huis staat waarschijnlijk ook op een plek waar eerst prachtige natuur was (slecht beleid?).Ik ben het met je eens dat er zorgvuldig met het landgoed moet worden omgesprongen, maar dat gebeurt volgens mij ook wel. Voor de rest vind ik jou reactie een beetje nostalgisch geneuzel.
 • Peter

  3 jaar geleden
  Het lijkt erop dat het landgoed de echte biologische boerderij functie op den duur steeds meer zal verliezen onder druk van allerlei commerciële en publiekstrekkende tendensen. De aanpalende toekomstige woonwijk zal de weldadige rust van deze unieke plek ook steeds verder aan gaan tasten. Slecht gemeentelijk beleid met weinig visie en besef van de unieke waarde van het landgoed liggen hieraan ten grondslag. Heel veel respect voor Joyce van Katwijk dat zij na al die jaren nog steeds pal achter de waarden van dit landgoed staat!!

Liemers