Volledig scherm
Luciën van Riswijk (links), burgemeester van Zevenaar, met de ondernemers die naar Zevenaar verhuizen. © Gemeente Zevenaar

7Poort mag nieuwe bedrijven verwelkomen

ZEVENAAR - Op bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar zijn vorige week verschillende kavels verkocht. Tiemex & Stefco Logistic Services en W&O Products komen samen te zitten op een kavel van twee hectare op 7Poort Zuid. Daarnaast vestigen Peters Installatietechniek, Peters Holding en Vida hun bedrijven op een kavel van 8.901 vierkante meter. 

Het in Didam gevestigde W & O Products is gespecialiseerd in het inkopen en produceren van (kinder)artikelen. Vanwege groei van het bedrijf wordt Didam ingeruild voor een nieuw pand op 7Poort. W&O Products deelt het pand met Tiemex & Stefco Logistic Services, een transportdienstverlener die nu nog gevestigd ops op Hengelder in Zevenaar en in Andelst. Deze vestigingen worden samengevoegd op 7Poort. Het voornemen is om het nieuwe pand in december 2020 op te leveren.

Peters Installatietechniek, Peters Holding en Vida strijken samen neer op een grote kavel. Familiebedrijf Vida, gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verpakken van producten voor rijsttafels, breidt haar huidige vestiging aan de Mega 4 uit. Peters installatietechniek, met nu nog Didam als thuisbasis, hoopt eind dit jaar te kunnen verhuizen naar Zevenaar. Peters Holding wil een bedrijfshal ontwikkelen om vervolgens te verhuren. 

Bouwen op 7Poort

De net verkochte kavels zijn niet de enige plekken waar dit jaar gebouwd gaat worden. Hoek Klijn Verhuur uit Arnhem gaat dit voorjaar een pand realiseren op een perceel van 2.500 vierkante meter. Daarnaast komt er pal naast de huidige vestiging van Chep Pallecon Solutions een nieuwe bedrijfshal. 

Liemers