De A12 bij Zevenaar was vrijdagochtend afgesloten. Dit zorgde voor files en drukte op de binnendoorwegen.
Volledig scherm
De A12 bij Zevenaar was vrijdagochtend afgesloten. Dit zorgde voor files en drukte op de binnendoorwegen. © Roland Heitink

A12 en A18 weer open voor verkeer uit Achterhoek en Duitsland

UPDATEZEVENAAR - Door een ernstig ongeluk op de A12 bij Zevenaar en een groot politieonderzoek was de snelweg A12, de belangrijkste verkeersroute uit de Achterhoek richting Arnhem lange tijd afgesloten voor het verkeer. Dat zorgde vrijdagochtend voor files op de A18 en de rondweg bij Didam.

Omstreeks 12.15 is de gehele A12 richting Arnhem weer vrijgegeven voor het verkeer. Iets later werd  ook de A18 weer opengesteld. Om 10.35 maakte de politie bekend dat er weer één rijstrook op de A12 bij Zevenaar open is. Een uur later, om 11.40 uur, was alleen de rechterrijstrook nog gesloten. 

Het verkeer moest vanochtend andere routes vinden om toch naar het westen te kunnen rijden. Rijkswaterstaat gaf ter plaatse een rondleidingsroute aan, die loopt via het gebruikelijke alternatief bij files, namelijk over de rondweg bij Didam. Het was daar razend druk. Een andere route was via Doetinchem en Doesburg richting Velperbroek.

Op de A18, tussen Wehl en knooppunt Oud-Dijk, moesten automobilisten rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging. Het viel met de drukte nog relatief mee omdat het nog altijd voorjaarsvakantie is en veel mensen niet hoeven te werken of vrij van school hebben. 

Bekijk de actuele verkeersinformatie op de website van de ANWB. 

Liemers