De drie ouderen die nog in de benterlhoeve woonden werden overgeplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie ouderen die nog in de benterlhoeve woonden werden overgeplaatst. © Thinkstock

Aantal dementerenden groeit fors in de Liemers

ZEVENAAR/ DUIVEN - Het aantal mensen met dementie groeit de komende jaren fors in de Liemers. De verwachting is dat in 2030 ongeveer 3380 inwoners kampen met dementie, nog weer tien jaar later zouden dat er 4420 zijn. Vorig jaar kampten nog 2160 mensen met vormen van dementie. De Liemers telt op dit moment 131.000 inwoners.

6 reacties

 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
   De zorg zal niet snel verbeteren als steeds meer mensen gaan zitten praten over hoe ze de zorg kunnen verbeteren.
 • kate

  2 jaar geleden
  Wat dacht van zo'n peperdure miskleun de DROOSTATE in de Fuutstraat in Duiven? Het heeft miljoenen gekost, en het heeft veel te weinig plaatsen, en: de openbare ruimte ziet er uit als een marmeren crematorium...oh.oh.... van dat geld hadden ze iets -klein schaligers en knussers 3x kunnen bouwen..Eigenaar: de Liemerije, natuurlijk.
 • Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  ja niet zo raar he Er wonen meer mensen, mensen worden ouder En de babyboomers waren talrijk, dus dat verklaart veel Vroeger 12 miljoen mensen, 18 miljoen,.  dus ook meer dementen, meer mafkezen, meer mensen met hartproblemen Lijkt me logisch toch Krijg je van alles meer
 • Jan

  2 jaar geleden
  verklaart de problemen wel op de a12
 • wim

  2 jaar geleden
  Iets in het drinkwater?
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  10

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Liemers