Handen wassen blijft belangrijk in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Volledig scherm
Handen wassen blijft belangrijk in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. © ANP

Aantal positieve testen (305) in de Liemers met een kwart gestegen in week tijd

ZEVENAAR - Het aantal mensen dat een positieve coronatest heeft ondergaan in de vijf Liemerse gemeenten is in een week tijd gestegen naar 1234 besmettingen in totaal. Dat is een stijging van 304, een kwart ten opzichte van de rest van het jaar.

6 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  7 maanden geleden
  Als iemand de griep heeft dan valt het nu onder de noemer Corona.Geen wonder dat het aantal besmettingen met een kwart is gestegen.Ik moet nu af en toe hoesten en niezen... zodra ik  me laat testen dat wordt dit als een positieve Coronatest genoteerd.
 • de heer J. Zomers (68)

  7 maanden geleden
  Sinds de invoering van het mondkapje loopt het aantal besmettingen op.Dit komt omdat mensen een week lang hetzelfde mondkapje gebruiken - dat doe ik ook.Intussen nestelen zich stofdeeltjes, bacteriën en het virus in je masker.In België is het mondkapje al 3 maanden verplicht... daar is het hopeloos --> code oranje en in Luik code rood. 
 • karin

  7 maanden geleden
  als ik in het rijtje zeer zorgelijk kijk dat zijn wij nu ook gelderland midden dan moet alles dicht sportschool nog steeds open de zwembad de school dan wordt het toch tijd om de maatregelen flink aan te scherpen ?ik snap er niets van zijn wij in nederland zo laks ? 
 • Adrie

  7 maanden geleden
  Bij een 'positieve' uitslag wordt er ten onrechte van uit gegaan dat zo iemand 'besmet' is met een 'coronavirus' en wordt er verondersteld dat zo iemand anderen kan besmetten. Maar de PCR-test die wordt gebruikt is niet in staat om de aanwezigheid van een 'actief' virus aan te tonen. Die test treft slechts aangetroffen 'restanten' van 'virussen' aan die iemand misschien al maanden en jaren eerder heeft opgelopen. De PCR-test is niet bedoeld om een diagnose te stellen. Dat kan alleen een arts aan de hand van symptomen.
 • Malle

  7 maanden geleden
  Er word steeds meer ophef gemaakt over het aantal besmettingen, ja 304 lijkt veel, maar daar komen er maar 4 van in het ziekenhuis dat is maar 1,3 % van het aantal besmette personen. en er is 1 persoon overleden dat is zelfs maar 0,3 % van het totaal aantal besmettingen. Het gros van de besmettingen (waar ik er sinds 2 weken ook een van ben) is slechts alleen wat verkouden meer niet. Nee dat word niet verteld, mensen worden alleen bang gemaakt met aantal besmettingen. In een griepepidemie gingen er ook mensen dood (in 2016 zelfs 10.000) alleen toen hoorde we daar niemand over.
 1. Rafelroutes door de Achterhoek en Liemers: al fietsend en wandelend de schoonheid van de regio ontdekken
  PREMIUM

  Rafelrou­tes door de Achterhoek en Liemers: al fietsend en wandelend de schoonheid van de regio ontdekken

  Met de komst van Rafelroutes hebben de Liemers en de Achterhoek er nieuwe wandel-, fiets-, en kunstroutes bij. Niet zoals de andere routes die er al zijn in het gebied, maar intieme en minder alledaagse routes die leiden door straatjes, achterafweggetjes en af en toe over een onverharde weg. Routes die ervoor zorgen dat we de schoonheid van de Liemers verder kunnen ontdekken.
 2. Transportbedrijven doen proef met elektrische vrachtwagen: ‘Deze hoor je niet en ruik je niet’
  PREMIUM

  Transport­be­drij­ven doen proef met elektri­sche vrachtwa­gen: ‘Deze hoor je niet en ruik je niet’

  ZEVENAAR/DOETINCHEM - Acht transportbedrijven in Achterhoek, Liemers en de regio Arnhem doen een proef met een elektrische vrachtwagen. Kosten voor de demowagen bedragen bijna 300.000 euro, pakweg vier keer zoveel als een ‘normale diesel’. Het elektrische voertuig is zo’n 10 meter lang. Door de grootte van de accu is het laadvermogen een stuk minder dan dat van een diesel.
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Liemers