Aanleg van een warmtenet in Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Aanleg van een warmtenet in Arnhem © Jorrit Lousberg

Angerlo in 2031 van het gas af: Bevermeer als potentiele warmtebron

ANGERLO - Angerlo moet uiterlijk in 2031 aardgasvrij zijn, zo blijkt uit het zogenoemde wijktransitieplan dat voor het dorp is opgesteld doorinwoners, de gemeente Zevenaar, woningcorporatie Plavei en netwerkbeheerder Liander.

6 reacties

 • J. Zomers

  5 dagen geleden
  Gas is een schone energiebron - dit leerden we vroeger op de lagere school. Wat we nu gaan doen kost een hoop geld voor aanleg en uiteindelijk ben je als gebruiker duur uit.
 • M. Dunk

  6 dagen geleden
  Voor diegenen die hier beginnen over Duitsland: wij gaan van het gas af in verband met klimaatdoelen. Duitsland gaat over op gas wegens diezelfde klimaatdoelen. Dat men dat in Duitsland doet, is omdat het daar nog normaal is om je huis te verwarmen op oliestook. Dat heeft een veel hogere uitstoot dan gas, dus door over te gaan op gas, kunnen ze de uitstoot al fors terugbrengen.
 • Ron Peters

  6 dagen geleden
  Vorige week weer een trailer vol afgedankte CV ketels richting lithowen. Daar krijgen ze subsidie om aan het gas te gaan. Net zoals onze buren in het mooie en goedkope Duitsland.
 • Joop de Oude

  6 dagen geleden
  Gelukkig hebben de bewoners nog ruim de tijd om te leren hoe ze truien moeten breien tegen de koude.
 • Johann Janssen

  6 dagen geleden
  nou mensen hou je hart dan maar vast. tevaak kun je lezen, dat dit soort plannen massaal mislukken en dat hele wijken niet warm te krijgen zijn. deze transitie wordt dus een grote flop. Waarom gaan ze in Duitsland nu over op gas? Waarom moet dit land ervan af? Komt dit omdat de VVD de Groningers beloofd heeft te stoppen met gaswinning en moet daar de rest van nederland onderleiden?

Liemers