Volledig scherm
PREMIUM
Vertegenwoordigers van de Angerlose verenigingen bij het dorpshuis. Op de voorgrond Toon Derksen, voorzitter van het dorpshuis. © theo kock persfotografie

Angerlo verbijsterd door nieuwe verdeling subsidie: ‘Het dorp zal letterlijk en figuurlijk in verval raken’

ANGERLO - Sluiting dreigt voor dorpshuis De Meent. Daarvoor waarschuwt Toon Derksen, voorzitter van het dorpshuis in Angerlo. Door de nieuwe subsidieregeling van de gemeente kunnen verenigingen straks de huur niet meer betalen, voorziet Derksen: ,,Het dorp zal letterlijk en figuurlijk in verval raken.”

In Angerlo is verbijsterd gereageerd op de nieuwe subsidieverdeling van de gemeente Zevenaar. Vrijwel alle verenigingen in het dorp krijgen vanaf 2021 te maken met een flinke korting op het budget. Dorpshuis De Meent ontvangt nu nog ruim 19.000 euro subsidie van de gemeente. In 2023 is dat nog 12.500 euro.

,,Door de daling van ons budget zijn we gedwongen de huren voor verenigingen te verhogen”, zegt Toon Derksen, voorzitter van het Angerlose dorpshuis. ,,Verenigingen kunnen niet meer huur gaan betalen, omdat ook zij te maken krijgen met een korting op hun budget. Als de plannen  van de gemeente doorgaan, heeft dat tot gevolg dat we de deur hier over een paar jaar moeten sluiten.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers