Thom Douwsma: ,,Door mijn werk kan ik ook een keer op vakantie, goedkoop, want ik heb een neef op Mallorca, maar het vliegtuig moet wel worden betaald.”
Volledig scherm
PREMIUM
Thom Douwsma: ,,Door mijn werk kan ik ook een keer op vakantie, goedkoop, want ik heb een neef op Mallorca, maar het vliegtuig moet wel worden betaald.” © Jan van den Brink

AOW’er Thom (68) werkt door na zijn pensioen, en hij is niet de enige: 'Zo kan ik auto blijven rijden’

AOW’ers die doorwerken, doen dit steeds vaker voor het geld. Van de gepensioneerden met een baan, geeft 35,4 procent aan door te buffelen om financiële redenen. Vooral onder laagopgeleiden stijgt het aantal 70-plussers met betaald werk hard, beduidend harder dan onder hoogopgeleiden.

15 reacties

 • Cor Beets

  2 jaar geleden
  Dat door werken naar je pensioen is wel goed maar omdat het goedkope arbeidskrachten voor de werkgever. Is het moelijk voor de gene die niet gepensioneerd zijn om een baan te krijgen omdat regelmatig gewone banen gevuld worden door gepensioneerden.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Hier moet je tot op late leeftijd doorwerken , en heb of denk je een goed pensioen te hebben op gebouwd , word het ook nog verlaagd , omdat van onze gevulde pensioenpot ook ouderen uit andere E.U landen die er niet zo goed voor staan , mee profiteren , nu is Griekenland weer aan de beurt..! miljarden Euro,s van onze pensioen fondsen gaan naar een land waar ze op 55 jarige leeftijd al met pensioen gaan...! welke landen volgen nog...? geweldig toch...? die E.U.....
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Hennie Brouwer, je spreekt jezelf behoorlijk tegen. Je zegt dat men niet altijd een pensioen opbouwt omdat de mogelijkheid is niet is Maar dan veroordeel je mensen die door willen werken?
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Frans Beek: geen onzin. Mijn partner (58) werkt bij een bedrijf waar de helft pensioengerechtigd is maar extra werken omdat ze geen hobby of andere vrijetijdsbesteding hebben. Buiten dit bedrijf zie ik om mij heen meer van deze AOW-ers die werken vanwege dit gegeven. Dis 99,9 is echt niet van toepassing.
 • Johan Peer

  2 jaar geleden
  Veel mensen hebben er lekker op los geleefd en niet aan later gedacht (ik zie dat nog steeds ook bij mijn kinderen) en die plukken daar nu de zure vruchten van. En natuurlijk je mag niet iedereen over een kam scheren. Voor de jongeren ga sparen voor later want het word steeds minder van wat je aan A.O.W. en pensioen krijgt.