William Thuis.
Volledig scherm
PREMIUM
William Thuis. © Jan Ruland van den Brink

‘Apetrots’ dat Luchtmacht-orkest primeur heeft van eerste concert in Hal 12

ZEVENAAR - Voor het vierde jaar op rij haalt Stichting Veteranen de Liemers het orkest van de Koninklijke Luchtmacht naar Zevenaar. Dat orkest heeft zaterdag de primeur van het eerste optreden in HAL12.

Voordat voorzitter William Thuis (64) van Stichting Veteranen de Liemers begint, laat hij een bericht op zijn telefoon zien. Het is een bericht van zijn vrouw. ‘Succes met het interview!’, staat er. En of hij na afloop een wortel mee kan nemen, voor in de schoen van zijn kleindochter. ,,Prachtig toch?”, zegt hij. ,,Het thuisfront is zó belangrijk.”

De man die veertig jaar voor de luchtmacht werkte en onder meer als officier diende in Afghanistan, beseft het als geen ander. Het thuisfront komt dan ook zeker terug in het concert Sounds of Freedom van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, zaterdagavond in HAL12 in Zevenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers