Volledig scherm
© ANP

Arnhemmer mogelijk half jaar cel in voor terughalen gestolen geld

ARNHEM - Een 35-jarige Arnhemmer die maart 2015 een Zevenaarder met geweld dwong te pinnen, moet mogelijk een half jaar de gevangenis in. De officier van justitie eiste 9 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

De Arnhemmer ging met twee andere mannen naar de Zevenaarder, omdat de man in 2013 geld van hem had gestolen. De 35-jarige was in de schulden geraakt en besloot het gestolen geld op te halen. Hij sms’te vrienden wat hij de dief zou aandoen.

Geschrokken
Samen met de twee mannen, een 28-jarige plaatsgenoot – tevens bekend van het slachtoffer – en een 25-jarige Bemmelaar, reed de Arnhemmer naar het huis. De twee gingen als eerste het huis binnen. Toen de 35-jarige datzelfde deed, schrok de Zevenaarder en nam hij de benen.

'Goed gesprek'
Tijdens de zitting stelde de Arnhemmer dat de man uit Zevenaar voor hem gepind had na een 'goed gesprek. De officier van justitie ziet dat anders. Hij vroeg wel vrijspraak voor de twee mannen die met de Arnhemmer mee gingen. Zij hadden niet kunnen weten dat de zaak zo uit de hand zou lopen.

De advocaat van de 35-jarige vindt de schuld van zijn cliënt niet bewezen en eiste vrijspraak. Uitspraak op 1 december.

Liemers