Volledig scherm
Arno Sent in december 2017. © Theo Kock

Arno Sent, PvdA-man en ereburger van Spijk, overleden

SPIJK - Arno Sent, ereburger van het dorp Spijk, is zondag overleden na een kort ziektebed. Sent was ruim tien jaar fractievoorzitter van de PvdA in Rijnwaarden en werd bij de laatste raadsvergadering van die voormalige gemeente benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd 70 jaar. 

‘Arno Sent kwam, zag, overwon en verdween niet meer uit de harten van veel inwoners op het Gelders Eiland’, tweette Zevenaar-burgemeester Lucien van Riswijk na het trieste nieuws. Je zou gezien zijn populariteit en verdiensten bijna vergeten dat Sent pas sinds 2005 in Spijk woonde. Aan de voet van de Elterberg, waarop hij uitkeek vanaf zijn keukentafel, burgerde hij maar wat snel in. Hij was lid van de katholieke ouderenbond, zong in het lokale kerkkoor en was vrijwillig chauffeur van de buurtbus Rijnwaarden. 

Waarom hij zoveel vrijwilligerswerk doet, werd hem in januari 2018 door een verslaggever van De Gelderlander gevraagd. ,,Dat zit in de aard van het beestje. Ik ben een belangenbehartiger. Ik heb bijvoorbeeld altijd in ondernemingsraden gezeten toen ik werkte. Je wilt iets betekenen voor de omgeving waar je woont. Of dat nu met de dorpsraad, de kerk of welke groep dan ook is, maakt mij niet uit.’'

Lijsttrekker

Volledig scherm
2017: Teun Doornenbal (links), Arno Sent en Ben Goris bemannen het stembureau in Spijk. © DG

De meesten zullen Sent echter kennen als het zwaargewicht van de PvdA Rijnwaarden. Een verstandige, rustige man die niet graag op de voorgrond trad. Hij was in 2006 lijsttrekker van zijn partij, die toen nog niet in de gemeenteraad zat. ‘De verlosser uit Spijk’, werd hij genoemd door huis-aan-huisblad Rijnwaarden Post na het behalen van drie zetels.

Voor zijn politieke avontuur in Rijnwaarden was Sent actief als (raads)lid van de PvdA in Doesburg en Rheden (2002 tot 2004). Hij werd geboren in Aalten, waar zijn vader badmeester was van zwembad 't Walfort, verhuisde al snel naar Bredevoort, groeide op in Doesburg en woonde daarna nog aan de voet van de Posbank in Rheden. Afgelopen zomer verhuisde hij met zijn vrouw naar Millingen aan de Rijn. 

‘Mijn vriend, fractiegenoot en mentor Arno Sent is niet meer', reageert Teun Doornenbal op Twitter. De twee zaten jarenlang samen in de PvdA-fractie in Rijnwaarden. ‘Rust zacht ereburger van Spijk’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers