Volledig scherm
Sportpark De Buitenboom van Babberich. Foto: Theo Kock

Babberich vraagt surseance van betaling aan

BABBERICH - Voetbalvereniging Babberich vraagt surseance van betaling aan bij de rechtbank. De tweedeklasser heeft een grote schuldenlast en niet alle crediteuren zijn bereid mee te werken.

Op de algemene ledenvergadering van woensdagavond heeft Babberich besloten surseance van betaling aan te vragen.

Schuldenlast
De voormalige ‘Trots van de Liemers’ speelde 24 jaar in de hoofdklasse en heeft nu een te grote schuldenlast om op de huidige voet verder te gaan. „Een aantal crediteuren is bereid om van een groot deel van hun vorderingen af te zien”, zegt voorzitter Jan Reint Smit.

„In dat geval zou de Belastingdienst ook akkoord gaan. Maar zes crediteuren, waaronder de gemeente Zevenaar, weigeren, hieraan mee te werken. Daarom zijn we genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen.”

Crediteurenbestand
„Bij een crediteurenbestand zou Babberich voort kunnen bestaan”, vervolgt Smit. „Niet op het huidige niveau niveau (tweede klasse), maar in de laagste klasse van het amateurvoetbal.” Het bestuur van Babberich hoopt nu met de komst van een bewindvoerder de club voort te laten bestaan.

In 2009 stevende Babberich ook al af op een faillissement, maar de huidige voorzitter Smit redde de Liemerse club toen door een lening van 425.000 euro te verstrekken. De preses weigert nu echter de nieuwe tekorten aan te zuiveren.

Liemers