Britte van Die uit Babberich bij haar project op Hogeschool van Hall Larenstein. In de grote grijze bakken komen binnenkort vissen, zodat zij haar plan verder uit kan werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Britte van Die uit Babberich bij haar project op Hogeschool van Hall Larenstein. In de grote grijze bakken komen binnenkort vissen, zodat zij haar plan verder uit kan werken. © Gerard Burgers

Babberichse Britte (21) wil met haar idee een einde maken aan voedseltekorten in India

BABBERICH/ VELP - De Babberichse student Britte van Die (21) ontwikkelde een bijzondere voedselketen die mogelijk op den duur zelfs voedseltekorten in arme landen als India op kan lossen. Met dit project is ze in de race voor de Impactprijs Groen Onderwijs voor hbo-studenten. 

4 reacties

 • Jan Rijneveld

  4 maanden geleden
  Misschien beter om de opbrengst ter beschikking te stellen van voedselbanken in de regio. Weet je in ieder geval zeker dat je geld op de juiste plaats beland ,en niet in het duistere India.
 • Oele Wapper

  4 maanden geleden
  Dit is niet iets heel nieuws hoor... dit heet al enige jaren hydroponic. Zijn in diverse landen al enorme productiefaciliteiten van gemaakt. Hier een voorbeeldje maar er zijn er tal van te vinden op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=q9OuC6_Tc8g
 • fina Horstink

  4 maanden geleden
  Veel succes, maar ik geloof er niet meer in Te veel kinderen om voor te zorgen, dat loopt geheel uit de hand
 • joan sas

  4 maanden geleden
  Poldersloten zitten vol met eendenkroos; bij gemalen hoopt het zich op voor roosters en automaten scheppen het in containers. Geen mens die het gratis wil hebben; waarom dat spul kweken? In Indonesië heeft men 'kringlopen' met mest en garnalen-/viskweek; daar is dit in arme gebieden de gewoonste zaak. De rekensom klopt vaak niet; met een dynamo en een ventilator gaat een fiets niet vanzelf vooruit; ook al beweren uitvinders dit. Maar doe je best; alle begin is lastig. Goed dat er aandacht is!

Liemers