Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Bem. © Jan Ruland van den Brink

Basisscholen die uit jasje groeien krijgen tweede gebouw

ZEVENAAR - De Sterrenschool en De Bem in Zevenaar breiden vanwege een enorme krapte in de huidige gebouwen uit naar een gemeentelijk pand aan de Guido Gezellestraat. De gemeente stelt 2,8 miljoen euro beschikbaar voor de zogenoemde vernieuwbouw waar de scholen bij gebaat zijn, als het aan burgemeester en wethouders ligt. 

Gezien de positieve leerlingenprognoses was de overkoepelende organisatie LiemersNovum op zoek naar een oplossing. ,,Die is heel hard nodig”, zegt bestuurder Toon Geluk van LiemersNovum. Volgens hem is er behoefte aan een permanente huisvesting voor zeven à acht groepen. ,,In het huidige De Bem zitten met een noodunit erbij nu al vier groepen meer dan het gebouw aan kan. De prognoses wijzen uit dat we de komende tien tot twaalf jaar moeten uitwijken. Daarna past alles misschien weer in de huidige scholen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers