Volledig scherm
Het ongeluk op de A12, met links de vrachtwagen van het Belgische transportbedrijf Vervoer Verhaegen. © Persbureau Heitink

Belgisch bedrijf moet zelf rondbellen om te ontdekken waar gewonde chauffeur is

ZEVENAAR - De Belgische vrachtwagenchauffeur (58) die vanochtend op de A12 op zijn voorganger knalde, ligt in het ziekenhuis maar is niet in levensgevaar. De man raakte bij het ongeluk bekneld in zijn vrachtwagen, maar kon nog wel zijn werkgever bellen. Vervolgens bleef het echter stil en wist de werkgever lange tijd niet naar welk ziekenhuis de man was vervoerd.

,,We hebben niets van de politie gehoord”, zegt een medewerker van Vervoer Verhaegen, het bedrijf waar de 58-jarige Belg werkt. ,,Hij heeft ons na het ongeluk zelf nog kunnen bellen en later hebben wij zelf een paar ziekenhuizen afgebeld. We zijn blij dat hij er goed is afgekomen.”

Quote

Hij heeft ons na het ongeluk zelf nog kunnen bellen en later hebben wij zelf een paar ziekenhui­zen afgebeld

Medewerker van Vervoer Verhaegen

Familie krijgt telefoontje

Dat de politie het bedrijf van de vrachtwagenchauffeur niet heeft geïnformeerd over het ongeluk en de locatie waar de 58-jarige man zich momenteel bevindt, kan een aantal redenen hebben. ,,Normaal gesproken vragen we aan het slachtoffer wie wij moeten informeren”, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Vaak bellen we dan met familie, maar dat kan ook het bedrijf zijn. Bijvoorbeeld als er nog een lading in de vrachtwagen zit. Het is niet zo dat wij geheimzinnig doen richting bedrijven.”

Dat Vervoer Verhaegen niet gebeld is, kan ook komen door andere prioriteiten bij agenten. ,,Bijvoorbeeld omdat ze nog met het onderzoek bezig zijn.”

Er werd ineens geremd

De 58-jarige man uit het Belgische Deurne (bij Antwerpen) botste vanochtend iets voor achten tegen een andere vrachtwagen. Er werd ineens voor hem geremd en de Belg kon een botsing niet meer voorkomen. De chauffeur moest uit zijn cabine worden bevrijd door de brandweer, maar maakt het nu naar omstandigheden goed.

De persoon die in de voorste vrachtwagen zat, een 22-jarige man uit het Noord-Brabantse Meeuwen, kwam met de schrik vrij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers