Ben (58) uit Zevenaar bestookt de gemeente met Wob-verzoeken: ‘Ik mag vragen wat ik wil’

ZEVENAAR - Bijna 300 Wob-verzoeken diende Ben Sweeren uit Zevenaar sinds 2014 in bij de gemeente. Met 2018 als absoluut recordjaar. Toen deed hij 220 keer een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob).  Waarom? ,,Ik mag vragen wat ik wil.”

59 reacties

 • Lezer

  4 jaar geleden
  Peter, Onze Jan zoekt zelf ook regelmatig de pers op met zijn lokale belangen en vraagt ook vaak zelf aandacht d.m.v een ingezonden brief. Hopelijk stopt Jan ook eens met zijn vrienden ook eens bedrijven gratis personeel te geven. 
 • Lezer

  4 jaar geleden
  Vandaag (18 februari) een ingezonden brief van Jan de Nooij (CDA) in deze krant. Hij stelt voor om in te spreken in de raad van Zevenaar in zijn schrijven en het doen van Wob-verzoeken daar is onze Jan geen voorstander van. Meneer de Nooij bij inspraak worden lang niet alle vragen eerlijk beantwoord door deze raad. Inspraak zou ik niet doen.
 • Peter

  4 jaar geleden
  Via een ingezonden brief in de Gelderlander heeft CDA fractievoorzitter de heer De Nooij de heer Sweeren verweten dat hij niet bij de gemeenteraad aan de bel heeft getrokken. Ik denk niet dat zoiets veel had uitgemaakt. De gemeenteraad in Zevenaar staat er immers om bekend dat ze de problemen graag op het college van B en W afwentelen. Dat zou dus alleen maar een heel duur en onontwarbaar "kastje-muur" spelletje opleveren, waar niemand op zit te wachten....
 • peter

  4 jaar geleden
  ONzin hij controleert de geemeentye daar waar de raad het laat afweten.
 • peter

  4 jaar geleden
  Wanneer de gemeente zich aan de regels zou houden zou het probleem zo uit de wereld zijn en was het niet nodig dat ben deze actie zou voeren.