Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan het Musiater in Zevenaar. Links achter haar Bert Frölich, directeur-bestuurder van Kunstwerk! de Liemers. © ANP

Bestaat er een ‘Máxima-effect’ in de Liemers? ‘We zijn al langer bezig met muziek op school’

ZEVENAAR - In de Liemers kregen vorig jaar steeds meer basisschoolleerlingen muziekles op school. Dankzij het project Méér muziek in de klas, waarvoor koningin Máxima in juni naar Zevenaar kwam, waren dat in 2018 ruim vierduizend kinderen: bijna vier maal zoveel als het jaar daarvoor.

Een mijlpaal noemt Bert Frölich, directeur-bestuurder van Kunstwerk! de Liemers, de ondertekening van het convenant Méér muziek in de klas vorig jaar door ruim zestig partners. Doel van het convenant is dat alle Liemerse basisschoolleerlingen in 2020 muziekles op school krijgen. Koningin Máxima kwam in juni naar Zevenaar om de afspraak te bevestigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers