Paola Peters in 2015.
Volledig scherm
Paola Peters in 2015. © Bart Harmsen

Bestuurder Paola Peters stopt bij organisatie voor ouderenzorg Liemerije

updateZEVENAAR - Paola Peters vertrekt vrijwillig bij zorginstelling Liemerije. Peters zat al enkele maanden thuis, omdat ze eind vorig jaar een tia kreeg. De bestuurder heeft de raad van toezicht laten weten niet meer te willen terugkeren.

,,Het is haar eigen besluit, maar je doet zoiets wel in goed overleg”, zegt Sieds Rienks, voorzitter van de raad van bestuur. ,,Als een mens gezondheidsklachten heeft, leidt dat altijd tot een moment van reflectie. Zeker op de leeftijd van Paola, zo tegen de zestig aan.”

Quote

Als een mens gezond­heids­klach­ten heeft, leidt dat altijd tot een moment van reflectie

Sieds Rienks, Voorzitter raad van toezicht

In de clinch

Voordat Peters gezondheidsklachten kreeg, had ze al een lange tijd een geschil met de werknemersvertegenwoordiging van Liemerije. Laatstgenoemde wilde dat er iets gedaan werd aan de sfeer en werkwijze binnen de Liemerse ouderenzorgorganisatie. Peters zou door personeelsleden als intimiderend worden ervaren, maar volgens de werknemersvertegenwoordiging was de bestuurder zich van geen kwaad bewust. Dit jaar probeerde de raad van toezicht de rust terug te brengen.

Op de vraag of het functioneren van Peters een rol speelt in het gezamenlijke besluit, zegt Rienks het volgende: ,,Niet in de zin van schuld en verwijten. Maar op het moment dat er onrust is binnen een organisatie, moet je jezelf wel afvragen of je nog de goede mindset hebt.”

18 jaar bij Liemerije

Paola Peters kijkt met trots terug op haar periode bij Liemerije, die ruim 18 jaar duurde. Vanaf 2011 was ze bestuurder. ‘Ik richt mij de komende tijd op een nieuwe invulling van mijn werkzame leven’, laat Peters in het persbericht weten.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is nog niet duidelijk wanneer Peters haar afscheid bij Liemerije krijgt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers