Volledig scherm
De badkamer van Wim Weiermans uit Zevenaar, waar donderdagochtend bruin water uit de kraan komt. © Eigen foto

Bij Wim uit Zevenaar komt bruin water uit de kraan

ZEVENAAR - Sommige bewoners van de wijk Stegeslag in Zevenaar zitten donderdagochtend zonder water. Bij anderen komt er alleen bruin water uit de kraan. De storing hangt volgens Vitens samen met de voorbereidende werkzaamheden die getroffen worden voor snelweg A15 tussen Duiven en Zevenaar. Zo'n 35 huishoudens zouden geen of vies water hebben.

Wim Weiermans wilde donderdagochtend zijn tanden gaan poetsen. Hij zag daar vanaf omdat er bruin water uit de kraan kwam. Twee uur later was dat nog steeds het geval.

'Het lijkt wel modder’

Volgens Weiermans, bewoner van de Grootmaat in de wijk Stegeslag, is het niet voor het eerst dat er bruin water uit de kraan komt. ,,Een jaar of acht geleden hebben we dat ook gehad. Ik heb vanochtend een laagje water in bad laten lopen. Maar het water bleef bruin. Op de wc was het nagenoeg zwart. Het lijkt wel modder.”

Vitens meldt op haar website dat er donderdag wegens werkzaamheden geen water uit de kraan komt in de Altbroek, Grootmaat, Bolthagen en Schiltje in Zevenaar. Dat er bruin water uit de kraan komt, kan samenhangen met het doorspoelen van het waterleidingnet, meldt Vitens op de website. ’Een andere oorzaak kan zijn dat er een waterleidingbreuk is’. 

Plastic flessen

Vitens verwacht dat de werkzaamheden donderdag voor 16.00 uur zijn afgerond. Weiermans maakt intussen gebruik van water uit plastic flessen. ,,Gelukkig hebben we altijd een voorraad in huis. Je weet maar nooit.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers