Archeologisch onderzoek bij Herwen, drie jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologisch onderzoek bij Herwen, drie jaar geleden. © Jan Ruland van den Brink

Blijdschap en trots om plek op Werelderfgoedlijst: ‘Dit is een impuls voor het toerisme’

ZEVENAAR - ‘Geweldig nieuws’ noemt Jan Verhagen de plek van de Romeinse Limes op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Verhagen deed jarenlang onderzoek naar de Romeinse waterwerken. 

4 reacties

 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  Kees krijgt van mij gelijk. Niet iedereen zit op toerisme te wachten. Hier in de Liemers / Achterhoek is het nog relatief rustig. Al hoewel er de laatste jaren al veel stuk gemaakt is door bv ATB routes door mooie natuurgebieden. Dus wanneer die andere Jansen graag de drukte zoekt, verkas dan naar het westen en laat de boel hier met rust.
 • Jessica Berends

  1 jaar geleden
  Ik heb in veel landen gewoond en door nog veel meer landen gereisd. Unesco-status trekt echt nergens extra toeristen. De mensen gaan ergens heen omdat het bekend en herkenbaar is, zoals de piramides en de toren van Pisa, niet omdat er ergens een vrijwel onzichtbare en reeds verschoven lijn die een niet langer bestaande grens aangeeft nu op die lijst is gezet. Leuk voor vakmensen en de niche van geïnteresseerden, maar die kenden het al voor de nieuwe status.
 • Jan Jansen

  1 jaar geleden
  @kees van Weteringen, verklaar je nader ? waarom kunnen we dat niet gebruiken ? lijkt me toch redelijk logisch dat we dat juist WEL kunnen gebruiken....
 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  Meer toerisme is juist wat we niet kunnen gebruiken in Gelderland!