Boer Jos weet nu nóg niet waar hij aan toe is: ‘Ben ik nou een piekbelaster? Dat is goed mogelijk’

MET VIDEOAERDT - Veehouder Jos Bolk uit Aerdt keek met gemengde gevoelens naar de presentatie van het rapport van Remkes met aanbevelingen voor het kabinet en boeren om uit de stikstofimpasse te komen. Hij is blij dat het kabinet er in zijn ogen van langs heeft gekregen, maar is hij de ‘piekbelaster’ die moet verdwijnen?

6 reacties

 • J. Leeuwestein

  2 maanden geleden
  Een Natura 2000-gebied in het winterbed van de rivier, vooral gevormd door klei- en zandwinning en door SBB vorig jaar aangeplante struiken en boompjes?
 • Michel Van de Zand

  2 maanden geleden
  Ja Jos bij bent een piekbelaster (nabij Natura 2000 gebied). Jij moet weg maar aan de andere kant van de dijk mag wel in de zomer door 100-tal speedboten de tank 4x per dag worden geleegd en kunnen er wel 10-tallen campers (diesel) en vakantievierders hun lol hebben. Maar jij bent DE vervuiler Jos. Schiphol, R'damse haven, Tata steel die zijn echt milieuvriendelijk. Maar jij Jos, jij met je koeien, ja jij, jij bent het gevaar voor de brandnetel. Sorry....... (zucht)
 • Wim Ter Vrugt

  2 maanden geleden
  Als het rapport van de heer Remkes echt neer gedaald is, zal Agrarisch Nederland beseffen dat ze lelijk bij de neus worden genomen.
 • Edwin Hinloopen

  2 maanden geleden
  Denk dat het goed is wanneer de overheid (rijk of provincie) de zogeheten piekbelasters individueel aanwijst zodat aan die onzekerheid een einde komt.
 • J. Smulders

  2 maanden geleden
  Politiek Den Haag en de media vinden dat er een krachtig en duidelijk rapport is uitgebracht. Volgens mij is het “multi-interpretabel” oftewel, iedereen kan het interpreteren en gebruiken zoals hij/zij het wilt. Er is dus niks veranderd, maar waarschijnlijk komen ze daar de komende weken achter. Ik vind het wel erg voor de boeren, want die blijven in onzekerheid zitten.
 1. Grote uitstoters erkennen verantwoordelijkheid in stikstofdossier: ‘Wij zijn ons bewust van onze rol’

  Grote uitstoters erkennen verantwoor­de­lijk­heid in stikstofd­os­sier: ‘Wij zijn ons bewust van onze rol’

  Twee grote uitstoters van stikstof in het bedrijfsleven erkennen dat ze ook een verantwoordelijkheid hebben bij het omlaag krijgen van de stikstofuitstoot. ,,Wij zijn ons bewust van de rol en verantwoordelijkheid van de industrie”, reageert topman Loek Radix van het Limburgse industrieterrein Chemelot op de aanbevelingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Vanuit staalconcern Tata Steel klinkt een vergelijkbaar geluid.