Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Boete bij boterham achter het stuur: ‘Hou je hoofd gewoon bij het verkeer’

ZEVENAAR/ DUIVEN - Mensen die afgeleid zijn in de auto, krijgen dit jaar veel sneller een boete. Dat betekent dat je bij het eten van een boterham achter het stuur al op de bon geslingerd kunt worden, zegt de Liemerse politiechef Wout van Norel. ,,Als dat betekent dat je het overige verkeer in gevaar brengt, kun je daar zeker voor beboet worden.”

23 reacties

 • Joris Driepinter

  7 maanden geleden
  Het probleem is vooral de keuze: ik belde al mobiel, met 0,8 kilo aan mijn oor, toen 95% van de lezers nog geen mobiele telefoon had. Dat ging gewoon veilig. Waarom ? Omdat ik aan het rijden was en luisterde of sprak... In tegenstelling tot de huidige tijd, waarbij mensen aan het bellen, eten, drinken, opmaken of app-en zijn... het rijden in ondergeschikt geworden aan de dingen die mensen doen... dáár zit het probleem ! In het huidige verkeer heb je twee handen en twee ogen nodig !
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  @Eelco de Boer Probleem is echter dat overschatting het onderliggende probleem van veel ongelukken is. hier sla jij de spijker op zijn kop en dat zouden al de reageerders zich aan moeten trekken. inleving in een situatie is hierbij van groot belang voor de verkeersveiligheid.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  @Michel Zand hahaha wat een onnozele reactie. ik zou hier eigenlijk niet op moeten reageren maar ik kan je wel zeggen dat ik in het bezit ben van de volgende rijbewijzen BE/D en dat al jaren lang. in die tijd, dat ik mijn rijbewijs heb gehaald tot nu is de verkeershufterigheid alleen maar toegenomen. dat jij zo'n ophef maakt over een boterham is niet de insteek wat er wordt bedoeld
 • Eelco de Boer

  7 maanden geleden
  Vermakelijk al die zelfgenoegzame types die van zichzelf vinden dat ze de allerbeste chauffeur van Nederland zijn en absoluut nooit een foutje maken. Probleem is echter dat overschatting het onderliggende probleem van veel ongelukken is. Achteraf bleken ze toch niet zo geniaal als ze zichzelf vonden.
 • Michel Van de Zand

  7 maanden geleden
  @johann,ik merk uit jouw reacties dat jij niet verder komt dan de lokale supermarkt.Trouwens ik maak mij niet schuldig aan het rijden op rijbanen met rode kruis,onnodig linksrijden en wat jij nog meer.Ik rijd 60k/jaar,ik weet dondersgoed wat hufterig rijgedrag is.Daar valt eten van boterham niet onder,die pak je zonder te kijken.Spelen met Navi om file te omzeilen en spelen met de telefoon daar zit het gevaar.trouwens er zijn functies die je tijdens het rijden moet bedienen(mistlicht,ontwasemen)

Liemers