Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Boete bij boterham achter het stuur: ‘Hou je hoofd gewoon bij het verkeer’

ZEVENAAR/ DUIVEN - Mensen die afgeleid zijn in de auto, krijgen dit jaar veel sneller een boete. Dat betekent dat je bij het eten van een boterham achter het stuur al op de bon geslingerd kunt worden, zegt de Liemerse politiechef Wout van Norel. ,,Als dat betekent dat je het overige verkeer in gevaar brengt, kun je daar zeker voor beboet worden.”

17 reacties

 • Joris Driepinter

  2 jaar geleden
  Het probleem is vooral de keuze: ik belde al mobiel, met 0,8 kilo aan mijn oor, toen 95% van de lezers nog geen mobiele telefoon had. Dat ging gewoon veilig. Waarom ? Omdat ik aan het rijden was en luisterde of sprak... In tegenstelling tot de huidige tijd, waarbij mensen aan het bellen, eten, drinken, opmaken of app-en zijn... het rijden in ondergeschikt geworden aan de dingen die mensen doen... dáár zit het probleem ! In het huidige verkeer heb je twee handen en twee ogen nodig !
 • Eelco de Boer

  2 jaar geleden
  Vermakelijk al die zelfgenoegzame types die van zichzelf vinden dat ze de allerbeste chauffeur van Nederland zijn en absoluut nooit een foutje maken. Probleem is echter dat overschatting het onderliggende probleem van veel ongelukken is. Achteraf bleken ze toch niet zo geniaal als ze zichzelf vonden.
 • Michel Van de Zand

  2 jaar geleden
  @johann,ik merk uit jouw reacties dat jij niet verder komt dan de lokale supermarkt.Trouwens ik maak mij niet schuldig aan het rijden op rijbanen met rode kruis,onnodig linksrijden en wat jij nog meer.Ik rijd 60k/jaar,ik weet dondersgoed wat hufterig rijgedrag is.Daar valt eten van boterham niet onder,die pak je zonder te kijken.Spelen met Navi om file te omzeilen en spelen met de telefoon daar zit het gevaar.trouwens er zijn functies die je tijdens het rijden moet bedienen(mistlicht,ontwasemen)
 • G.J.W Wassink

  2 jaar geleden
  Wat een onzinnig vergelijk; iets eten achter het stuur gelijk stellen aan het gebruik van je smartphone. Het gebruik van je smartphone is overduidelijk gevaarlijk. Als men iets eten gevaarlijjk vindt dan kan men het autorijden beter verbieden want dat is gevaarlijk. Wat een onzinnige argumenten van politiechef Wout van Norel.
 • Manfred Borman

  2 jaar geleden
  Laatst nog door een koffiedrinker mijn auto totall los gereden. Morste koffie op zijn broek en lette niet meer op verkeer. Verkeer is geen terrein om andere dingen te doen dan deelnemen aan verkeer. Een andere zender opzoeken is echt wat anders dan te lunchen en of bakkie doen. Niemand is feilloos en iedereen kan fouten maken maar expres een risico nemen in het verkeer maakt je tot potentiele moordenaar. Denk maar aan de verkeersdoden en gewonden van afgelopen jaar. Het zal je kind maar zijn.