Volledig scherm

Boete voor man die beschonken door druk Zevenaar rijdt

ZEVENAAR - Een man die in beschonken toestand – hij had bijna twee keer te veel alcohol op – zondag door een druk Zevenaar reed, is door agenten met een boete naar huis gestuurd. De man kan binnenkort een rekening in de bus verwachten van het CJIB met een boetebedrag van 434 euro.

Agenten kregen een tip van een automobilist dat de man op de parkeerplaats van de Albert Heijn aan de Kampsingel zou staan. Daar stond inderdaad een auto, maar er zat niemand in.

Eerder veroordeeld
Korte tijd later, toen de agenten waren doorgereden, zagen zij de auto alsnog rijden. Ditmaal draaide de wagen de parkeerplaats van supermarkt Jumbo af, aan de andere kant van de weg. Bij een kentekencheck hadden de agenten gezien dat de eigenaar eerder was aangehouden voor rijden onder invloed, waarop zij hem op de Vondellaan staande hielden.

Druk
Hij bleek opnieuw met te veel alcohol op achter het stuur te zitten: 0,93 promille, terwijl 0,5 maximaal mag. Bovendien stuurde hij zijn auto door een druk Zevenaar, waar veel mensen waren doordat het zowel koopzondag als kermis was in de stad.

De bestuurder kreeg behalve de boete ook een rijverbod van een paar uur.

Liemers