Volledig scherm
Geurt van de Kuit van Angerlo Vooruit poseert voor de fotograaf. ,,En daarna snel weer aan het werk, want er is nog zat te doen”, aldus de vrijwilliger van de voetbalclub. © Jan Ruland van den Brink

Bouw bij Angerlo Vooruit trekt veel bekijks: ‘Wij krijgen ook een mooie kantine’

ANGERLO - De nieuwe kantine van Angerlo Vooruit krijgt vorm. De fundering is gestort en de staalconstructie staat. Komend weekeinde worden de muren opgemetseld. ,,Nieuwsgierigen houden de werklieden aan de praat. Ik denk dat ik maar een geweer moet kopen om ze weg te jagen”, grapt Geurt van de Kuit. 

Van de Kuit is het manusje-van-alles bij Angerlo Vooruit. ,,Geurt is een belangrijke schakel. Zonder de andere vrijwilligers te kort te doen. Geurt zorgt ervoor dat alles blijft draaien”, vertelt voorzitter Dirk-Willem Tiecken.

Angerlo Vooruit is apetrots op het nieuwe onderkomen. Tot aan de kerst wordt er flink doorgewerkt om alles wind- en waterdicht te krijgen. Nieuwe kleedkamers had de club al. Van de Kuit: ,,Het werd tijd iets te doen. Als we bij andere voetbalclubs op bezoek zijn, word je bijna jaloers. Zo mooi dat het daar is. Bij ons wordt het nu ook mooi.” 

De komende weken kunnen de leden en voetballers van de bezoekende club terecht in een noodkantine; een tent met verwarming. De nieuwe kantine moet medio februari klaar zijn.

Liemers