Evi (midden), tussen haar ouders Cindy en Chris in.
Volledig scherm
PREMIUM
Evi (midden), tussen haar ouders Cindy en Chris in. © Jan Ruland van den BrinkDe huisarts dacht aan buikgriep: in het ziekenhuis had Evi (11) nog maar 1 procent overlevingskans

ZEVENAAR - Eigenlijk is het een wonder dat Evi (11) stralend aan tafel zit. Amper negen maanden geleden vocht de jonge Zevenaarse voor haar leven, nadat haar darm plotseling begon af te sterven. Later hoorden Chris en Cindy Trouerbach van artsen dat hun dochter een overlevingskans van 1 procent had.

15 reacties

 • Edwin van Eijck

  2 maanden geleden
  Na alle kritieken... Zeer mooi artikel. Geweldig hoe ouders hun dochter hebben geholpen! Alle gezondheid voor Evi!!! Geniet als gezin van de mooie dingen in het leven.
 • Tjeu Claase

  2 maanden geleden
  De gezondheidszorg in Nederland is héél ziek !
 • Johan Derksen

  2 maanden geleden
  Dit is wat ik zeker weet de tweede keer hier in Zevenaar!! Huisartsen luisteren NIET naar de ouders en denken teveel en te snel IN de BOX i.p.v. out of the box !!!!!!! Kind van een kennis van mijn werd in het weekend naar huis gestuurd, met als het morgen niet anders is MAG je weer bellen !! Maandag zijn ze naar spoed eisende hulp gegaan en daar bleek het kind 3 herseninfarcten te hebben !! Een goede tip voor alle artsen luister beter naar de ouders, die hebben meer ervaring met hun kind
 • Piet Moenen

  2 maanden geleden
  Denk je dat de hearts tot een ander oordeel was gekomen als hij meer tijd had gehad? Ik denk van niet. Hij heeft niet de kunde noch de apparatuur een inwendig onderzoek uit te voeren. De huisarts moet dat onderkennen en dat deed hij niet.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  En opeens is de huisarts de kwaaie pier. Mensen vergeten makkelijk dat huisartsen ook niet om dit afknijpsysteem hebben gevraagd. De huisarts heeft steeds minder tijd en aandacht voor de patiënt omdat de zorgverzekeraar (die zich op zijn VVD's lekker in de markt beweegt) dat eist. Met alle gevolgen van dien. Hoe zou het beter kunnen? Meer tijd door huisartsen is irreëel zo lang de markt zijn zegje doet en huisartsen afbranden. Tenzij je bereid bent maandelijks €400 zorgpremie te betalen.