De bussluis is inmiddels gedicht.
Volledig scherm
PREMIUM
De bussluis is inmiddels gedicht. © DG

‘Brokkenbussluis’ Babberich verdwijnt pas in 2023: ‘Je kunt daar nog steeds een lelijke smak maken’

BABBERICH - Het blijft voorlopig uitkijken in Babberich. De gevaarlijke bussluis ‘Witte Kruis’ gaat pas medio 2023 dicht. Dat is een jaar later dan verwacht. Acuut gevaar is wel geweken nadat het gat is volgestort met beton, meldt Zevenaar.

5 reacties

 • K. Til

  1 jaar geleden
  Je kunt hier alleen een ongeval krijgen als je onnozel bent en met 25 km/u op je elektrische fiets doorheen scheurt.
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  De kop boven dit artikel is fout. Het is geen brokkensluis, de fietsers die niet uit hun doppen kijken zijn brokkenmakers!
 • Jan Rijneveld

  1 jaar geleden
  Gewoon uit je doppen kijken ,de situatie is overzichtelijk genoeg.
 • Mark Wiendels

  1 jaar geleden
  Door al dat gezeur van de omwonenden rijdt dadelijk de buslijn niet meer door de dorpskern maar alleen nog over de Witte kruis, waardoor dus iedereen verder naar de halte moet lopen: En waarom? omdat er soms ongelukken gebeuren. Nou die mensen wil ik dan direct naar de oogarts sturen, want hoe kun je die bussluis niet zien. Echt ongelofelijk....En ik heb er 25 jaar gewoond dus ik weet waar ik over praat. Maar altijd is het zo dat als een klein groepje mensen zeurt, er gehoor aan wordt gegeven
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  Het is een bussluis geen fietspad. Maar goed mooie afkorting dadelijk naar de A18, daar zal de buurt nog wel blij van worden. Leg aan de andere zijde ook een doorgang voor de fietser aan en klaar. Oh nee zo logisch kan men in de ambtenarij niet denken.Ik wacht al op de eerste melding dat een auto daar een fietser aanrijdt omdat hij via de bussluis wil rijden.