Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © thinkstock

Burgemeesters balen ondanks rustige jaarwisseling van afgeknald vuurwerk: ‘Solidariteit is nog te veel gevraagd’

ZEVENAAR/ DUIVEN - Het had allemaal veel erger gekund, is de algemene opvatting van de Liemerse burgemeesters over de jaarwisseling. Het vuurwerk zorgde voor relatief weinig overlast in de regio, al vinden de burgemeester iedere vuurpijl in de lucht er één te veel. Handhaven was echter onbegonnen werk, merkten ze in de praktijk.

8 reacties

 • E.

  4 maanden geleden
  Het wereldje waar we werkelijk ooit weer eens naar elkaar zouden luisteren bestaat bijna niet meer, dit is een ‘illusie’ egoïsme heeft grotendeels de overhand.
 • Wim

  4 maanden geleden
  Balende burgemeesters. Een een die zelfs loopt te brullen. Het gaat vrijwel nergens over, het was hartstikke rustig. Spoedeisende Hulp stond bijna duimen te draaien. Doe normaal over vuurwerk, en doe het met mate. Zoals met alles. Denk na.
 • null null

  4 maanden geleden
  Het RIVM concludeert op basis van de fijnstofmetingen dat ca 70% minder vuurwerk is afgestoken. Dat is mooi, maar betekent ook een niet-naleving van het vuurwerkverbod van 30%. Het is verontrustend dat de Liemerse burgermeesters zich bij een niet-naleving van 30% lijken neer te leggen.
 • Gewone Burger

  4 maanden geleden
  In Westervoort werd er gelukkig mooi siervuurwerk afgestoken. Geen ongeregeldheden of andere vervelende zaken. Pak de raddraaiers aan, handhaaf eens een keer en durf eens te straffen. Nu wordt iedereen gestraft bij een vuurwerkverbod. Weer bepaalt een minderheid wat voor de meerderheid gaat gelden. Waarom wil de regering toch deze jaarlijkse wereldwijde traditie verbannen
 • Mies Gooyer

  4 maanden geleden
  Het was best bizar dat er net zoveel vuurwerk was als anders
 1. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

 2. Van Haga over omstreden Bevrijdingsdagposter FvD: ‘Ongepast'
  Play

  Van Haga over omstreden Bevrij­dings­dag­pos­ter FvD: ‘Ongepast'

Liemers