Volledig scherm
Een bestelauto is op zijn kop beland, bij een ongeval op de A12 nabij knooppunt Ouddijk. © Roland Heitink

Busje vliegt over vangrail bij ongeval op A12 bij Zevenaar

updateZEVENAAR - Door een ongeval op snelweg A12, tussen de aansluiting met de A18 en Zevenaar,  heeft verkeer vrijdag rond het middaguur in beide richtingen in een file gestaan. Een vrachtwagen die richting de Duitse grens, reed kreeg vlak voor knooppunt Ouddijk een klapband.

De bestuurder van een busje dat het voertuig net inhaalde, zag daardoor niets meer, vloog over vangrail en kwam op de andere rijbaan (in de richting Arnhem) op de kop tot stilstand. De vrachtwagen eindigde in de vangrail.

Letsel

Door het ongeval waren tot laat in de middag meerdere rijstroken afgesloten. Meerdere mensen zijn in een ambulance gecontroleerd. Wat de aard is van hun verwondingen is niet bekend. Er zou sprake zijn van ernstig letsel, zo meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Voor het ongeval zijn verschillende hulpdiensten uitgerukt en is een traumahelikopter opgeroepen. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.

Nadat alles van de weg was gehaald, werden beide zijden van de snelweg rond 17.15 uur weer vrijgegeven.

  1. Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlanders crashten in gestolen Audi RS3
    VIDEO

    Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlan­ders crashten in gestolen Audi RS3

    EMMERIK / ZEVENAAR - Twee mannen die omkwamen bij een verkeersongeluk op de A12 bij Zevenaar hadden kort daarvoor met een derde verdachte geprobeerd een geldautomaat te kraken in Emmerik. Het drietal onderbrak de plofkraak om nog onduidelijke redenen. Van die poging zijn wel videobeelden waarop de drie te zien zijn. Op die beelden is ook het kenteken te zien van de in Herne gestolen grijze Audi RS3 waarin zij later verongelukten.

Liemers