Volledig scherm
Rijnwaarden-Zevenaar. © DG

CDA Zevenaar en Rijnwaarden gaan fuseren

ZEVENAAR - De plaatselijke CDA-afdelingen van Zevenaar en Rijnwaarden gaan fuseren. Vanaf 1 januari 2017 gaan beide afdelingen samen verder als CDA Zevenaar.

Dat hangt samen met de gemeentelijke herindeling.

Nieuwe fusiegemeente
De nieuwe CDA-afdeling krijgt de naam van de nieuwe fusiegemeente. Per 1 januari 2018 zijn Rijnwaarden en Zevenaar samengevoegd tot één gemeente. De nieuwe afdeling staat onder voorzitterschap van Stoni Scheurer. Zij was van 2000 tot 2008 burgemeester van de gemeente Rijnwaarden.

Raadszetels
Het CDA bezet vier van de vijftien raadszetels in de gemeenteraad van Rijnwaarden. In deze gemeente bekleden de christendemocraten twee van de vijf (parttime) wethoudersposten. In Zevenaar is het CDA niet in het college van burgemeester en wethouders vertegenwoordigd. De christendemocraten bezetten vier van de 23 Zevenaarse raadszetels.

Fusie
Door de fusie ontstaat een CDA-afdeling met zo'n 150 leden. Komend voorjaar zal de CDA-kandidatenlijst worden samengesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij deze verkiezingen, die in november 2017 worden gehouden, gaan inwoners van de huidige gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar naar de stembus om een gemeenteraad te kiezen voor de nieuwe fusiegemeente.

Liemers