Fabio Fotopoulos (met pet) en broertje Noël bij hun vrachtwagens.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabio Fotopoulos (met pet) en broertje Noël bij hun vrachtwagens. © Jan Ruland van den Brink

Chauffeurstekort? Deze Liemerse broers kozen juist voor een carrière als vrachtwagenchauffeur

Transportbedrijven smeken steeds luider om nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Broers Fabio (24) en Noël (21) uit Tolkamer kozen dit jaar bewust voor een leven achter het stuur. ,,Geen baas meer die op je vingers kijkt.”

5 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Het chauffeurs vak is een mooi beroep , maar vrijheid kan je wel vergeten , door alle elektronica kan je baas nog zien als je zelfs maar even een plaspauze neem , en niet alle werkgevers zijn echt begaan met hun chauffeurs , heb dat zelf ondervonden nadat ik wat reumatische problemen kreeg , na 23 jaar Interovo werd ik net zo makkelijk op straat gewipt... , als iemand die er net een week werkte....het gaat ze toch allemaal om de Euro,s.....
 • SJA Sanders

  2 maanden geleden
  "Salaris 10 keer beter" ??? In vergelijking met wat dan? En eigen baas? Beginnen en pauze wanneer je wilt? Nou, die ken ik niet hoor..
 • Sjaak Matenman

  2 maanden geleden
  Er is weinig vrij aan. De hoge heren kijken alles mee. En wachttijd of file word vaak van je over uren in gehouden. En dan raar vinden dat er niemand meer chauffeur wilt worden. De werkgevers hebben het aan zichzelf te danken, door jarenlang de chauffeur tot op het bod uit te knijpen!
 • E.L.M. Zegers

  2 maanden geleden
  Dat vrij en eigen baas valt vies tegen, ze weten op de meter wat je zit en je staat constant in contact met de planner. De planningen veranderen de hele dag door. In een gesloten inrichting ben je vrijer. Er wordt van je verwacht dat je op meest onmogelijke tijden begint en dan mag je blij zijn als je weer voor donker thuis bent. Als je al niet thuis komt want als je internationaal rijdt mag je al blij zijn dat je een heel weekend hebt. Niet zo raar dat ze niemand kunnen vinden.
 • Mark Pier

  2 maanden geleden
  Nou, door de GPS systemen en boordcomputers kijken de bazen een aardig eindje op de vingers mee tegenwoordig!

Liemers