Volledig scherm
Anita van Loon, wethouder Zevenaar © gemeente Zevenaar

College Zevenaar herverdeelt taken na vertrek wethouder

ZEVENAAR - Burgemeester en wethouders van Zevenaar hebben de taken in het college opnieuw verdeeld. Dat is gebeurd vanwege het vertrek van Anita van Loon als wethouder. Het is nog onduidelijk of ze wordt opgevolgd en door wie.

Voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdzorg wordt Hans Winters verantwoordelijk. Belinda Elfrink neemt welzijn van Van Loon over.

Nanne van Dellen ontfermt zich over Hal12, het nieuwe cultuurcentrum. Kunst en cultuur en zaken met betrekking tot het Commissariaat voor de Media, bijvoorbeeld RTV Favoriet, gaan naar Carla Koers. Zij wordt bovendien het aanspreekpunt voor inwoners van Lathum.

Burgemeester Lucien van Riswijk neemt de aanpak van alcohol- en drugsgebruik van Van Loon over. Ook krijgt hij volksgezondheid in portefeuille en wordt hij bovendien het aanspreekpunt voor inwoners van Pannerden.

Van Loon stapte eerder deze maand op. Zij voelde de steun van de gemeenteraad niet meer, gaf zij als verklaring. Van Loon was onder meer verantwoordelijk voor de Wmo en jeugdzorg. Zevenaar kampt op deze terreinen met een miljoenentekort. Een van de oorzaken is de werkwijze bij de gemeente, constateerde adviesbureau BDO na onderzoek.

Liemers