Commissaris van de Koning Berends nieuwe beschermheer van schutters

ZEVENAAR - Commissaris van de Koning John Berends is zondag in Zevenaar ingehuldigd als nieuwe beschermheer van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus. Dat gebeurde tijdens de schuttersdag van de Zevenaarse schutterij St. Andreas 't Grieth.

CdK Berends neemt het stokje over van zijn voorganger, Clemens Cornielje. Cornielje was van 2005 tot 1 februari 2019 commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. 

Met gekruiste sabels kreeg de nieuwe beschermheer van de Gelderse schuttersfederatie de bijbehorende keten omgehangen. ,,Een bijzonder moment op deze kleurrijke dag”, aldus de Zevenaarse schutterij.

(tekst loopt door onder foto)

Volledig scherm
Commissaris vd Koning John Berends wordt tot beschermheer van schuttersfederatie geslagen. Op de foto Berends bij het afleggen van de eed. © theo kock persfotografie

Na de inhuldiging van Berends begon de marswedstrijd . Aansluitend zijn zondagmiddag op het parkeerterrein aan de Oude Doesburgseweg de schietwedstrijden voor koningen en koninginnen.

Ook zijn er wedstrijden voor vendeliers, bielemannen, marketentsters en majorettes. De muziekwedstrijden vinden plaats op het Raadhuisplein en op de parkeerplaats van Jumbo Heemskerk plaats. 

Volledig scherm
Zevenaars burgemeester Lucien van Riswijk (links vooraan, in schutterstenue) voert het woord tijdens de installatie van CdK John Berendsals beschermheer van de Gelderse Schuttersfederatie, zondag in Zevenaar. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Zo'n 2.500 schutters van 33 verenigingen vieren zondag in Zevenaar de laatste schuttersdag van dit seizoen. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Commissaris vd Koning John Berends krijgt de versierselen omgehangen. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Commissaris vd Koning John Berends inspecteert de schutterijen. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Het hijsen van de vlaggen. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Burgemeester Van Riswijk van Zevenaar tijdens de inspectie. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Jeugdige schutters zondag in Zevenaar. © theo kock persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers