Volledig scherm
Het Zevenaarse commissielid Peter Vos. © Privé

Commissielid krijgt mails met privé-gegevens zieke ambtenaren

ZEVENAAR - Informatie over het ziekteverzuim van twee ambtenaren is per abuis in de mailbox beland van commissielid Peter Vos (VVD). Volgens Vos worden de medewerkers van de gemeente Zevenaar 'met naam en toenaam' genoemd. 

Het VVD-commissielid kreeg in totaal drie e-mails die niet voor hem bestemd waren. ,,In eerste instantie dacht ik dat mijn naam per ongeluk aan de verzendlijst was toegevoegd", zegt Vos. ,,Toen het er op begon te lijken dat ik structureel mails kreeg die niet voor mij bestemd waren, heb ik daar melding van gemaakt."

Vervelend

Vos zegt niet te kunnen beoordelen van welke afdeling de mails afkomstig zijn. Hij noemt de situatie vervelend omdat in twee mails sprake was van privacygevoelige informatie. Een van de e-mails betrof volgens Vos een algemene mededeling. Het VVD-commissielid maakte bij het college van burgemeester en wethouders melding van het datalek. Hij heeft schriftelijk vragen gesteld over informatiebeveiliging bij de gemeente Zevenaar en wil onder meer weten hoe medewerkers hierover worden geïnstrueerd.

Volgens wethouder Stef Bijl, met onder meer ict in portefeuille, zat Vos in een mailgroep waar hij niet in thuis hoorde.

Liemers