Volledig scherm
Het Liemers College aan de Heerenmäten in Zevenaar. © Google Streetview

Commotie op het Liemers College: digitale roosters tijd niet beschikbaar

ZEVENAAR - Door onderhoud aan de koppeling tussen de systemen Kennisnet en It's Learning hadden leerlingen in de bovenbouw van het Liemers College maandag en dinsdagochtend geen inzage in hun roosters. Dat leidde tot de nodige commotie, vooral omdat de school voor voortgezet onderwijs aan het begin van dit schooljaar worstelde met de roosters.

Toen klopten de roosters niet of hadden leerlingen een bijzonder ongelukkig lesrooster. Bijvoorbeeld met een groot aantal tussenuren. 

Het probleem had dit keer niet te maken met de roostermakers, zegt Maarten Delen, de nieuwe directeur van het Liemers College. ,,Het is zuur, maar dit probleem hebben wij echt niet zelf in de hand.”

Roosters uitprinten en ophangen

Via It's Learning kunnen leerlingen van het Liemers College normaal gesproken hun lesrooster inzien. Maar het systeem kon niet worden geopend, waardoor leerlingen niet digitaal konden zien hoe laat zij welke les in welk lokaal hadden. ,,Dat hebben we opgelost door de roosters uit te printen en op te hangen", zegt Delen. 

,,Het is goed mogelijk dat het systeem tijdelijk niet werkte in verband met onderhoudswerkzaamheden”, zegt Tim Remmers, directeur services van It's Learning. ,,Maar dat kan geen 24 uur hebben geduurd. Voor zover ik weet hebben we geen meldingen gehad.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers