Spelmoment tijdens een wedstrijd van korfbalvereniging De Zwaluwen. Archieffoto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Spelmoment tijdens een wedstrijd van korfbalvereniging De Zwaluwen. Archieffoto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Contributieverhoging dreigt bij Zevenaarse verenigingen: ‘Laatste redmiddel’

ZEVENAAR - Zevenaarse verenigingen sluiten niet uit dat hun leden meer contributie moeten gaan betalen, als de gemeente vasthoudt aan de nieuwe verdeling van subsidiegelden. Door de beoogde nieuwe verdeelsleutel worden tientallen verenigingen fors gekort op hun budget.

5 reacties

 • Annabel

  1 jaar geleden
  En toch gewoon allemaal weer op lokaal belang stemmen. Eigen schuld dus
 • feitenchecker

  1 jaar geleden
  De gemeentesecretaris en raadsgriffier zagen het niet meer zitten en zijn beid hard weggelopen. De hiervoor ingehuurde externen zijn nou eenmaal 2.5 maal zo duur. 
 • Joost

  1 jaar geleden
  Dit is het zoveelste voorbeeld dat dit college en raad niet het niveau heeft om een gemeente te besturen. Een gemeente is er voor de ontwikkeling van de burger en de omgeving. In Zevenaar ontwikkelt het LB+CDA bestuur vooral zichzelf en is evenmin in staat haar eigen bestuurskosten in het gareel te houden. Er is voortdurend gelazer over sport, zorg, onderwijs, recreatie, ruimtelijke ordening, natuur, cultuur etc.etc.. Bespaar eerst eens op het gemeentehuis, HAL12, het plein, “bestuurscultuur en integratie” en vooral op ambtenaren. Helaas is dat geld grotendeels al weg. Beschamende vertoning.
 • Alf

  1 jaar geleden
  Gemeente Zevenaar is echt goed bezig (niet dus). Door o.a. veel te veel geld uit te geven aan projecten als HAL12. Ik denk zelfs dat de gemeente Zevenaar feitelijk failliet is en maar geld blijven uitgeven aan zaken die er niet toe doen. Is natuurlijk ook wel gemakkelijk om andermans geld (lees gemeenschapsgeld) uit te geven want bij een tekort, ach we vragen gewoon iets meer. Dreamfields? Laten die maar meer belasting betalen, oh nu gaan ze weg en heeft de gemeente ineens niets. Zo heerlijk ondoordacht ook allemaal. Gelukkig is de brave burger wel bereid om meer belasting te betalen, toch?
 • feitenchecker

  1 jaar geleden
  Contributieverhoging? Geen probleem wij verhogen de gemeentebelastingen ook fors, aldus een zegsman van Lokaal Belang. 
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Liemers