Liemerije in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Liemerije in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Corona-uitbraak bij verpleeghuis Liemerije: bewoners kregen net de eerste prik tegen het virus

ZEVENAAR - Negen bewoners en negen medewerkers van verpleeghuis Liemerije in Zevenaar zijn besmet met het coronavirus. Alle besmettingen zijn op één afdeling. De bewoners hebben net hun eerste prik tegen het virus gehad. Ook een groot deel van de medewerkers is gevaccineerd.

5 reacties

 • Pieter M

  6 maanden geleden
  Na de eerste vaccinatie duurt het ca twee weken voordat je echt een immuunresponse in je lichaam krijgt en een beperkte afweer krijgt. Je bent pas beschermd na ca 2 weken na de laatste vaccinatie Dus niets aan de hand.
 • Joep Meij

  6 maanden geleden
  @Andy , ze moesten nog een tweede vaccinatie,dus ze waren nog niet helemaal veilig. Maar wat is veilig want die van Acza Zenica werkt ook maar 60% .Volgens mijn huisarts kun jedaarom na je prik maar beter Corona krijgen voor immuniteit..en nee..Wappies hebben ongelijk want wanneer niemand zich in laat enten komen we nooit van Corona af .Kijk maar naar ziektes die dankzij vaccinatie uitgestorven zijn.
 • Detlef Hoogeveen

  6 maanden geleden
  Een groot deel van de medewerkers heeft het vaccin gehad, dus nog niet allemaal. Er zullen ook medewerkers en bewoners zijn die het vaccin niet willen, we zijn nog lang niet van het virus af. Beterschap voor de getroffenen.
 • Joris Goedbloed

  6 maanden geleden
  Dit moet moet buiten de GGD, RIVM ook bij de Lareb gemeld worden door de instelling.
 • Andy Becker

  6 maanden geleden
  Komt er een aantal vragen bij mij boven , werkt de vaccinatie dan wel of niet ? Zijn de mensen niet besmet door degene die de vaccinatie hebben gehad ? Wederom de vraag klopt de test wel enz. enz . Veel vragen en nog minder duidelijke antwoorden .Beterschap voor de getroffen medewerkers en bewoners . Maar soms denk ik , hebben de viruswapppies misschien gelijk ?🤔
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Liemers