Het UWV.
Volledig scherm
PREMIUM
Het UWV. © ANP

Daling WW lijkt te stagneren in Liemers

ZEVENAAR - De daling van het aantal WW-uitkeringen in de Liemers lijkt te stagneren. Het aantal uitkeringen in de regio is in september met slechts 0,35 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Met name in Duiven en Zevenaar is de kentering zichtbaar. Andere gemeenten zien het aantal uitkeringen nog wel dalen.

Mensen krijgen een WW-uitkering als ze buiten hun schuld hun baan zijn kwijtgeraakt. Ten opzichte van vorig jaar is overigens wel sprake van een sterke daling in de Liemers: van 2291 uitkeringsgerechtigden in september 2018 naar 1816 dit jaar. In totaal gaat het om een daling van zo'n 17 procent in een jaar tijd. Dat is behoorlijk lager dan het landelijk gemiddelde van 14,7 procent.  Op 1 januari 2018 telde de Liemers zelfs 2800 inwoners met een WW-uitkering.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers