Volledig scherm
PREMIUM
De Liemers in een notendop. © M Kuster, foto Bart Harmsen

De Liemers krijgt een eigen ambassade

DUIVEN - De Liemers krijgt een eigen ambassade. Die moet bijdragen aan het ontwikkelen van een sterke economie in de regio.  De verschillende organisaties die nu al de Liemers op de kaart proberen te zetten,  bijvoorbeeld Liemers ++, De Liemers helemaal goed en de Liemerse Economische Raad, moeten opgaan in de nieuwe club.

Dat staat in een gezamenlijke economische visie van de vijf Liemerse gemeenten, Doesburg, Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar. Aanleiding voor het opstellen van die visie is de sterke groei van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Liemers. De vijf willen dat vasthouden en waar mogelijk de bedrijvigheid laten groeien. Dat is alleen mogelijk als er een goed vestigingsklimaat is voor ondernemingen, stellen de gemeenten. Daar willen ze aan werken. De Liemers ambassade moet daarin een grote rol spelen. ,,We willen ons focussen op waar we sterk in zijn en daar nog sterker in worden’’, zegt Hans Sluiter, wethouder in Westervoort en zelf ondernemer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers