Volledig scherm
PREMIUM
JV 17072018 Zevenaar Liemers Museum / Ralph de Nerée tot Babberich, voorzitter van het Annagilde, geeft uitleg. Graag foto van Ralph met de akte en / of de zilveren versierselen van het gilde die ook in het museum schijnen te liggen / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Deze vereniging is bijna de oudste van Nederland: het Gilde Sint Anna viert 117e lustrum

OUD-ZEVENAAR - Het Sint Anna Gilde in Oud-Zevenaar bestaat 585 jaar. Daarmee is het gilde een van de oudste verenigingen van Nederland.

Toen de grootvader van Ralph de Nerée tot Babberich in 1946 overleed, brachten de vijftien gildebroeders van St. Anna zijn lichaam naar de Sint Martinuskerk in Oud-Zevenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Exclusief

Het beste van de Gelderlander
  1. Wéér gedoe met lesroosters Liemers College

    Wéér gedoe met lesroos­ters Liemers College

    DIDAM/ ZEVENAAR - Het Liemers College blijft worstelen met de lesroosters voor de bovenbouw. Sinds een paar weken zijn de lesroosters die in het begin van het jaar voor een grote chaos zorgden compleet omgegooid, maar het nieuwe rooster zorgt óók weer voor veel onvrede. Leerlingen klagen over het feit dat ze ineens veel nieuwe docenten hebben, dat de behandeling van de lesstof daardoor in de knel komt, dat ze nog steeds veel tussenuren hebben en met totaal andere leerlingen in de klas zitten. Tien tussenuren per week is geen uitzondering.

Liemers