Volledig scherm
PREMIUM
Vijf jubilarissen zetten zich al 40 jaar inzetten voor de KWF kankerbestrijding in Babberich. V.l.n.r. Dinie Kloppenburg, Willy Bouwman, Dinie Schipper, Maria Tanck © theo kock persfotografie

Deze vrouwen trekken al veertig jaar aan alle Babberichse bellen voor KWF

BABBERICH - De man van KWF-wijkhoofd Maria Tanck (72) overleed eind september vorig jaar aan kanker. ,,Het gaf me veel verdriet, maar ik wilde niet gaan zitten kniezen. En mijn man wilde ook dat ik doorging. Dus een paar weken voor zijn dood ben ik voor het KWF gewoon blijven collecteren. De mensen vonden dat zo goed! Ik heb toen heel veel geld gekregen.”

Al veertig jaar trekken ze aan alle Babberichse bellen. En fanatiek. Het KWF is trots op Tanck, Dinie Kloppenburg (73), Doortje Bodd (81), Dinie Schipper (72) en Willy Bouwman (64). De eerste twee zijn wijkhoofd, de anderen collectant. Gisteren werden ze door het KWF in het zonnetje gezet met een gouden speld en een zilverkleurige collectebus.

,,De mensen zijn wel veranderd als het om collectes gaat”, vertellen de dames bij de uitreiking van hun onderscheiding. ,,Soms doen ze niet eens open. Dan kijk je ze door het raam recht in de ogen aan, maar ze nemen niet eens de moeite om te zeggen dat ze niks willen geven.” En alle Babberichse collectanten weten al op voorhand op welk adres ze altijd weer een nieuw winkelwagenmuntje in hun bus krijgen. Tanck: ,,Die mensen hebben elk jaar weer heel vriendelijke woorden, maar het enige dat ze geven is dat muntje. Elk jaar in weer een andere kleur”.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers