Zwemster Esmee Anne de Meulmeester uit Giesbeek is verkozen tot ‘Uniek Sporttalent 2018'.
Volledig scherm
Zwemster Esmee Anne de Meulmeester uit Giesbeek is verkozen tot ‘Uniek Sporttalent 2018'. © Jan Ruland van den Brink

Deze zwemster is verkozen tot uniek sporttalent

GIESBEEK - Esmee Anne de Meulmeester (19) uit Giesbeek is verkozen tot Uniek Sporttalent 2018 in de categorie verstandelijke beperking. In totaal waren 93 sporters met een handicap genomineerd. De sporters zijn erg verschillend: van handbiken tot paardrijden en van waterbasketbal tot darten.

De Meulmeester is zwemster. Na veel weerstand heeft ze het voor elkaar gekregen om mee te mogen doen aan een wedstrijd in open water. Dat is voor haar niet vanzelfsprekend omdat ze epilepsie heeft. De Meulmeester mag toch meedoen omdat er een buddy met haar mee zwemt. 

Beperking

Om te laten zien dat sporten met een beperking mogelijk is, maakt de Giesbeekse vlogs. Haar video's zijn te zien op YouTube. Ze laat zien onder meer zien hoe je je grenzen kunt verleggen en wat sporten je kan brengen.

De Meulmeester wordt dinsdag gehuldigd tijdens een benefietdiner van Fonds Gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Omdat de provincie Gelderland sporten met een beperking belangrijk vindt, is de Giesbeekse binnenkort te zien op abri's in bushaltes om bewegen te promoten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers