Archieffoto: Chef-kok Aran Tijmense (links) en uitbater Jeroen Fierkens druk in de keuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Chef-kok Aran Tijmense (links) en uitbater Jeroen Fierkens druk in de keuken. © Jan Ruland van den Brink

Dit restaurant gaat in vrijwillige lockdown om hoge gasprijs: ‘Beter nu ingrijpen dan wanneer het te laat is’

TOLKAMER - Restaurants gaan gebukt onder de hoge inkoopprijzen en energiekosten. Ondernemers zijn genoodzaakt prijzen te verhogen en de terrasverwarming uit te laten. Restaurant Villa Copera in Tolkamer besluit zelfs vrijwillig de deuren twee maanden te sluiten.

7 reacties

 • Jack Hendriks

  4 maanden geleden
  Jean-Marc, heb jij de essentie van het artikel gemist. De gasprijs is juist geen fractie meer van de onkosten maar een aanzienbare grootte onkosten post, dat ook nog eens instabiel is.
 • Arno Schischke

  4 maanden geleden
  Fractie van de kosten onder welke steen leeft u in een keuken staat de combi steamer gasfornuis koelingen koelcel vriescel alto Chaam enz enz altijd aan buiten de verlichting luchtbehandeling bar koelingen wijn koelingen en verwarming/airco dit is een groot deel van de kosten als deze van 10% naar 40% gaan kun je echt niks overhouden
 • Louise Jansen

  4 maanden geleden
  @Jean-Marc zijn eigen gasverbruik zal misschien niet zoveel zijn, maar de kosten die leveranciers óók aan hem doorberekenen zijn ook vast hoger. Een wijs besluit
 • Jos Crijns

  4 maanden geleden
  Oktober en november sluiten kan ik mij nog enigszins voorstellen maar als het voortbestaan afhangt van voornamelijk december ziet het er niet echt rooskleurig uit.
 • Arie Haan

  4 maanden geleden
  Jean Marc, wakker worden, huur en energie zijn omgedraaid nu, meeste geld gaat nu naar energie, kortom geen 5%.