Volledig scherm
Het nieuwe asielzoekerscentrum zou mogelijk op het BAT-terrein in Zevenaar kunnen. © Jan van den Brink

Dossier vluchtelingenopvang Zevenaar 'piept en kraakt'

ZEVENAAR - Negen maanden na de inloopbijeenkomsten over de vluchtelingenopvang in Zevenaar ligt er een inspraaknotitie. „Dit verdient niet de schoonheidsprijs”, erkent wethouder Stef Bijl.

Bijl houdt vol dat dat hij eerst budget moest hebben voordat de gezamenlijke vreemdelingenlocatie (gvl) voor instemming aan de gemeenteraad kon worden voorgelegd. Dat gebeurt 21 december. De inspraaknotitie op basis van vragen en opmerkingen van inwoners van Zevenaar vormt daarbij een leidraad.

Kosten notitie
Bijl ontkent dat de notitie 115.000 euro kost: „Dat bedrag is bedoeld voor alle voorbereidingen voor de gvl. Zo is er op 29 november een bijeenkomst waarvoor 1.500 omwonenden en ondernemers zijn uitgenodigd. Bovendien zijn tien tot vijftien ambtenaren met de gvl bezig."

Behalve met de gvl is de ambtelijke organisatie van Zevenaar belast met onder meer de gemeentelijke herindeling. „Het is te doen, met piepen en kraken", zegt Bijl.

Lees een interview met wethouder Stef Bijl in De Gelderlander, editie Liemers, van dinsdag 22 november, op papier of digitaal.

Volledig scherm
Wethouder Stef Bijl. Foto: Gemeente Zevenaar

Liemers