Drenkeling in de Rijn bij Tolkamer, zoekactie gaat verder

videoTOLKAMER - De zoektocht naar een drenkeling in de Rijn bij de Europakade in Tolkamer gaat deze vrijdag verder. Een persoon belandde daar in het water, zo was de melding die de politie en de brandweer donderdagavond kregen. Bij een eerste zoekactie is donderdag niemand aangetroffen, zo laat een politiewoordvoerder weten. 

De zoektocht wordt daarom voortgezet. De persoon zou ter hoogte van een populaire camper-overnachtingsplaats te water zijn geraakt, zo was de melding. 

Zoekactie in het donker

De hulpdiensten waren in het donker een zoekactie gestart. De brandweer was met diverse boten op het water aan het zoeken geweest. Ook was er een traumahelikopter aanwezig. Toch hebben de hulpdiensten de zoekactie moeten staken, omdat de stroming van de Rijn te sterk is. Dit zou het personeel te veel in gevaar brengen.

Volgens een politiewoordvoerder is vooralsnog geen melding van een vermissing binnengekomen, laat zij vrijdagmorgen weten. Daarom wordt de zoekactie vrijdag eerst in de omgeving hervat. ,,Dit soort meldingen nemen we zeer serieus. We gaan eerst aan de kant van het water na of er iemand vermist wordt.” Levert dat niets op, gaat de zoekactie op het water verder.  

Volledig scherm
De persoon is donderdagavond te water geraakt. © Jordi Deckert / Eastview media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers