Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Jansen

Drietal voor rechter om 26 overvallen op hoogbejaarde pinners in wijde regio

DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het OM zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten, onder andere in Ruurlo, Velp en Zevenaar. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag.

Het drietal werd opgepakt in Deurne, waar de politie een overval voor hun ogen zagen gebeuren. Hun methode was even simpel als opvallend. De mannen hingen rond bij een pinautomaat.

Zodra iemand het pasje en pincode had ingevoerd, werd diegene opzij geduwd. Gauw tikten ze een bedrag in, gristen het geld dan weg en gingen er vandoor.

De arrestatie bleek een gouden vangst, de drie hadden het veel vaker gedaan. Wat heet, die week alleen al was er veertien keer toegeslagen in vier dagen. Alle slachtoffers waren op leeftijd. De jongste is 70. Een aantal had een rollator of liep met krukken. 

Quote

Alle slachtof­fers waren op leeftijd, de jongste is 70. Ze werden in de regel lomp opzij geduwd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers