Foto Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Jan Ruland van den Brink

Drijvend zonnepark met 23.000 panelen in Lobith stap dichterbij: ‘Hier is het laatste woord nog niet over gezegd’

LOBITH - De komst van een drijvend zonnepark aan de Eltenseweg in Lobith is een stap dichterbij. In totaal moeten er de komende 25 jaar ruim 23.000 zonnepanelen komen op de waterplas ‘Carvium Novum’ buiten het dorp. 

4 reacties

 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Jacques, het Nimby-gehalte in de reacties is weer zeer hoog. Als er een aantal zonnepanelen in een plas buiten Lobith worden geplaatst is iedereen in paniek. Maar als diezelfde panelen op landbouwgrond net buiten Babberich geplaatst zouden worden, zou het voor de inwoners van Lobith een goed idee zijn?
 • Jacques De Graaf

  1 jaar geleden
  Wethouder winters moet zich schamen ,als inwoner van Lobith verzet je je toch tegen zo n plan ,er zijn. Er zijn meer dan 750 bezwaren ingediend via een petitie , Hij had juist meer voor het belang van degene die hem gekozen hebben en zijn dorp moeten opkomen en dit nooit mogen goedkeuren , Op de oude vuilstort tussen herwen en babberich had het veel beter geweest daar heeft niemand last van ! En ook de stichting natuurpark Carvium Novum moeten zich ook de ogen uit de kop schamen !/
 • Jan Jansen

  1 jaar geleden
  eerst de daken vol ! dan de rest !!
 • jolanda berg

  1 jaar geleden
  Dacht dat er een pretpark en bungalows zouden komen